Titulinis Naujienos East West Agro - jau ir Žemaitijoje! Atidaryta atstovybė Plungėje
2020.09.11

East West Agro - jau ir Plungėje!

Ketvirtadienį į Truikius suvažiavo nemažas būrys ūkininkų ne tik iš Plungės rajono, bet ir kaimyninės Rietavo savivaldybės. Proga ypatinga – atidaryta akcinės bendrovės „East West Agro“  (EWA) žemės ūkio technikos prekybos atstovybė. Iki šiol pirkti žemės ūkio technikos ūkininkams tekdavo važiuoti į Kauną, Šiaulius ir Kupiškį.
 
15 veiklos metus skaičiuojančios bendrovės generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas pasakojo, kad Plungė – ketvirtasis EWA padalinys. Vieta pasirinkta ne atsitiktinai: paskaičiuota, kad šiuose kraštuose nauji „Massey Ferguson“ prekinio ženklo traktoriai sudaro iki 20 proc rinkos. Šie traktoriai ypač populairūs tarp Plungės r. ūkininkų, 2019 metais šiame rajone naujų trakotrių registre MF užėmė net 47 proc.

„Norime būti arčiau klientų, gerinti rezultatus. Be to, Plungė brangi dar ir tuo, kad 2009 m. pirmasis mūsų bendrovės parduotas kombainas iškeliavo į Plungės rajoną, pas ūkininkę Ingridą Jundulaitę. Taigi galima sakyti, kad Plungėje prasidėjo mūsų, kaip technikos pardavėjų, istorija“, – kalbėjo bendrovės generalinis direktorius. Pasak jo, sprendimas dėl padalinio atidarymo Plungėje priimtas gana greitai. Prie to prisidėjo Žemaitijos pardavimų vadovas Vytautas Tarvainis.
Bendrovės direktorius kalbėjo, jog ateityje Plungėje planuojama statyti ir žemės ūkio technikos aptarnavimo centrą. Šiuo metu šią paslaugą mūsiškiams ūkininkams teikia Šiaulių aptarnavimo centras ir du mobilūs punktai.
G. Kvietkauskas pasidžiaugė, kad atidarymo diena – išskirtinė: ūkininkui Stasiui Jurkui įteikti 500-ojo „Massey Ferguson“ traktoriaus rakteliai. Be to, atidarymo dieną pasveikintas ir pirmasis pirkėjas – ūkininkas Žilvinas Bugvilas įsigijo DAL-BO volus. „Mūsų  versle pats svarbiausias dalykas – parodyti techniką. Vienas iš kriterijų, kodėl norėjome atsirasti Plungėje – ekspozicinė aikštelė, kad žmonėms nebereiktų važiuoti į Šiaulius ar Kauną“, – akcentavo G. Kvietkauskas.
1 500 kv. m. ploto ekspozicinėje aikštelėje yra apie 30 žemės ūkio technikos vienetų: nuo žemės dirbimo iki sėjos, nuo javų kombainų iki pašarų ruošimo agregatų. Klientai gali išvysti „Massey Ferguson“, „Bednar“, „Dalbo“, „Sulky“, „Euromilk“ žemės ūkio techniką.
 
„Kadangi šiame krašte vyraujantys ūkiai yra arba mišrūs, arba gyvulininkystės, ekspozicijoje stengsimės laikyti tai, kas reikalingiausia vietos ūkininkams – kad galėtų apžiūrėti ir išsirinkti, kas tinkamiausia“, –  kalbėjo technikos padalinio vadovas Remigijus Savickas.
 
Pasak jo, šiuo metu EWA žemdirbiams gali pasiūlyti „Massey Ferguson“ traktorių nuo 19 iki 400 arklio galių, kurie Žemaitijoje itin populiarūs. Beje, pagal šių traktorių pardavimą bendrovė yra Lietuvos TOP 3. „Massey Ferguson“ presai – TOP 2. „Populiarūs ne tik dėl to, kad daug parduodame, bet ir dėl kokybės, ilgaamžiškumo“, – pabrėžė R. Savickas. Perkami ir „Massey Ferguson“ krautuvai. Vieni jų – teleskopiniai, tinkantys siloso mynimui, krovimui, mėšlo, grūdų kasimui ir pan. Kiti, labai populiarūs gyvulininkystės ūkiuose, – šarnyriniai. Kaip pasakojo technikos padalinio vadovas, tai labai manevringi krautuvai, kuriuos, pritaikant daugiau nei 100 priedų, galima išnaudoti nuo A iki Z – ir aplinkai tvarkyti, ir pagrindiniams ūkio darbams atlikti.
 
Aikštelėje klientai išvys ir Žemaitijoje populiarėjančius 5–6 metrų darbinio pločio „Bednar“ diskinius skutikus, kurie puikiai tinka dirbti kalvotose, molingose, akmenuotose dirvose. To paties prekinio ženklo įvairias sėjamąsias, kurių darbinis plotis gali būti nuo 3 iki 12 metrų. Kaip pasakojo R. Savickas, su jomis galima sėti ir grūdines kultūras, ir ankštines, ir žolių sėklas vienu metu.
Mišriuose ir gyvulininkystės ūkiuose populiarus ir reikalingas daiktas – pašarų dalintuvas. EWA savo klientams siūlo „Euromilk“ prekinio ženklo pašarų dalintuvas. Gyvulininkystės ūkiuose neįmanoma apsieiti ir be mėšlų kratytuvų. Pasak technikos padalinio vadovo, labai pasiteisino „Euromilk“ mėšlo kratytuvai. Jais dirbama ne tik dirbama ne tik mažuose ar  vidutiniuose ūkiuose, bet ir bendrovėse. Iš Klientų sulaukiama tik gerų atsiliepimų. „Per 14 metų sugebėjome atsirinkti tuos prekės ženklus, tuos gamintojus, su kuriais mums pakeliui ir su kuriais nelabai. Siekiame, kad kiekvienas ūkis, įsigijęs techniką būtų patenkintas ir kad mums nebūtų galvos skausmo prižiūrint ar aptarnaujant parduotą techniką“, – akcentavo R. Savickas. Beje, pasak jo, kiekviename padalinyje stengiamasi turėti po vieną kitą techniką neparduotą, kad ištikus bėdai, klientas galėtų ją įsigyti ir dirbti darbus, negaištant laiko laukiant, kol technika jį pasieks.
 
„Plungės krašte –  daug stiprių ūkininkų, kurie išmano savo darbą, moka ir sugeba dirbti. O geram ūkininkui bet ko nepakiši. Sveikinu, kad atėjote į Plungę, į Žemaitijos širdį. Džiaugiuosi, kad parėjote pas mus. Žengėte labai teisingą žingsnį, nes čia – patys geriausi ūkininkai“, – naujakurius sveikino Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis ir Lietuvos ūkininkų sąjungos Plungės skyriaus pirmininkas Marijus Kaktys.