Titulinis Naujienos EWA 2019 metus baigia peržengusi 100 parduotų traktorių ribą!
2019.12.10

EWA 2019 metus baigia peržengusi 100 parduotų traktorių ribą!
 

Gruodžio 9 d. į Jurbarko rajone Girdžių seniūnijoje ūkininkaujančios ūkininkės Aušros Strokovos kiemą įriedėjo jubiliejinis šių metų traktorius. Traktorius Massey Ferguson MF 7722 S, papuoštas šimtuoju numeriu, buvo didelė staigmena ir netikėtumas ūkininkei. Kartu su rakteliais, ūkininkei EWA technikos direktorius Remigijus Savickas įteikė atminimo dovanas ir šventinį tortą. Tiesa, į mišrųjį ūkį atkeliavo ne tik naujas traktorius, bet ir MF šienapjovė ir grėblys, o rimtuose žemės dirbimo darbuose traktorių maksimaliai išnaudoti padės ir dvigubi galiniai ratai.

Šiais metais iš EWA kiemo išjudėjo jau 100-asis Massey Ferguson traktorius. Toks rezutlatas pasiektas ketvirtus metus iš eilės, t.y. visą laiką, kiek EWA atstovauja Massey Ferguson techniką.
Šiais Lietuvos ūkininkams iššūkių pilnais metais toks rezultatas yra ypatingas. Bet net ir smuktelėjus visai naujų traktorių pardavimų rinkai, MF ne tik išlaiko bet ir didina užimamą Lietuvos traktorių rinkos dalį. Pernai metais MF traktoriai įsitvirtino antroje vietoje, pagal pardavimus.
Artėjame prie 500-ojo EWA parduoto MF traktoriaus. Esame dėkingi Lietuvos ūkininkams už jų rodomą pasitikėjimą.

Dideliu privalumu ūkiai įvardina ir tai, kad Massey Ferguson traktorių varikliai atitinka STAGE 4 emisijų standartą ir deginių neutralizavimui nėra naudojamas nei VGT (kintamos geometrijos turbokompresorius), nei EGR (išmetamųjų dujų recirkuliacijos) vožtuvas, nei DPF (kietųjų dalelių filtras), o tik SCR+DOC (AdBlue) sistema. Massey Ferguson pirmą kartą SCR sistemą pristatė su serijinės gamybos traktoriais dar 2008-aisiais metais ir buvo pirmieji šios sistemos kūrėjai žemės ūkio technikos segmente. Net ir STAGE 4 (Tier 4 Final) standartą Massey Ferguson varikliai atitinka tik su SCR+DOC (AdBlue) sistema, todėl dauguma ūkių renkasi šią, priežiūros nereikalaujančią sistemą, vietoje sudėtingų konstrukcijų, kurios palaipsniui mažina galią.

Lietuviško kapitalo akcinė bendrovė „East West Agro“ (EWA) – vienas didžiausių žemės ūkio technikos prekybininkų Lietuvoje. Šio sektoriaus bendrovių TOP 3-uke savo pozicijas sėkmingai įtvirtinusi EWA šiandien šalyje atstovauja tokiems visame pasaulyje pripažintiems žemės ūkio technikos gamintojams kaip „Massey Ferguson“ (Prancūzija), „Laverda“ (Italija), „Fella“ (Vokietija) ir kitiems. Bendrovės klientai – daugiau kaip 6 tūkst. stambių ir vidutinių Lietuvos žemės ūkio bendrovių ir ūkių.
 

Reportažas Kaimo akademijos laidoje

KAIMO AKADEMIJA -  TV žurnalas apie kaimo žmones, jų verslus, bendruomeninį gyvenimą

Laidoje rodomi interviu, reportažai, apybraižos apie kaimo žmonėms svarbius dalykus, vis besikeičiančius reikalavimus ūkininkaujantiems ir jų įgyvendinimą, svarbiausius darbus ūkyje, pateikiamos specialistų rekomendacijos, naujausios technologijos.