Titulinis Naujienos Pristatyti naujieji MF teleskopinai krautuvai
2021.06.21

Naujieji Massey Ferguson MF TH serijos teleskopiniai krautuvai sukurti pakelti komfortą ir produktyvumą į dar aukštesnį lygį!
 

Massey Ferguson didžiuojasi galėdamas pristatyti naująją MF TH teleskopinių krautuvų seriją, kuriuose įrengtos naujos kabinos ir įdiegtas pažangus valdymas. Tokiu būdu naujieji MF TH teleskopiniai krautuvai tapo dar komfortabilesni, lengviau valdomi ir pasiekiantys didesnį komfortabilumą.

Visiems darbams ypač lengvai atlikti skirti šeši naujausios MF TH kartos modeliai. Gamą prasideda pusiau kompkatinės klasės modeliu TH.6030 ir baigiasi naujausiu TH.8043 modeliu, kurio maksimalus kėlimo aukštis 7,5 m, o maksimali keliamoji galia net 4,3 T leidžianti šį modelį komplektuoti net su 3500 l talpos kaušu.

Reikšmingi hidrostatinės transmisijos patobulinimai, įskaitant naujus režimus, užtikrina sklandesnį valdymą “Soft” režime ir agresyvumą “Dynamic” (transport darbų) režime, tai leidžia padidinti produktyvumą. Galinga didelio našumo hidraulinė sistema su proporciniu valdymu leidžia didžiausiu produktyvumu ir mažiausiomis sąnaudomis atlikti visus krovos darbus.
“Massey Ferguson TH teleskopiniai krautuvai jau turi užsitarnavę gerą vardą dėl puikių darbo rezultatų, produktyvumo, matomumo ir manevringumo. Naujoji Massey Ferguson TH teleskopinių krautuvų gama pristato naujausias technologijas įdiegtas per pastaruosius 10 metų. Tai yra ne tik buvusių modelių atnaujinimas, bet tikras proveržis” - sako Massey Ferguson viceprezidentas ir generalinis direktorius Europoje ir Viduriniuosiuose Rytuose - Thierry Lhotte.

“Naujoji MF TH gama netik atspindi naująjį, MF 8S traktorių serijos pradėtą, Massey Ferguson dizainą, bet ir esminiai kabinos pakeitimai operatoriams suteikia galimybę naudotis modernia valdymo sistema tylioje ir patogioje darbo vietoje. Mūsų garsioji krypties keitimo ir transmisijos valdymo svirtelė Power Control prie vairo, naudojama visuose Massey Ferguson traktoriuose, dabar yra standartinėje visų TH krautuvų gamoje ir užtikrina puikų krautuvo transmisijos valdymą kaire ranka” – priduria Massey Ferguson EME rinkodaros direktorius Francesco Murro.

“Naujos operatorių sėdynės ir naujoji daugiafunkcinė svirtis leidžianti ergonomiškai valdyti hidrauliką ir transmisiją, o naujas spalvotas krautuvo ekranas leidžia valdyti krautuvo parametrus ir matyti reikalingą informaciją.
Papildomos automatizuotos sistemos strėlės amortizacijai, stovėjimo stabdžiui, strėlės aukščio nustatymui ir trečiai hidraulinei linijai dar labiau palengvina valdymą ir darbą naujaisiais MF TH serijos teleskopiniais krautuvais.
Ypač didelis našumas, o kartu ir komfortas suteikia tikrą “operatoriaus mašinos” titulą naujiesiems MF TH teleskopiniams krautuvams” – sako Ponas Murro.
 
Visi krautuvai aprūpinti pažangiais 4 cilindrų varikliais atitinkančiais STAGE 5 emisijų standartą, MF TH.6534, MF TH.7038 ir MF TH.8043 modelių variklio galia 135 AG, o likusių modelių 100 AG maksimalios kėlimo galios lieka nepakitusios nuo prieš tai buvusių modelių.
 
 
  • Platus modelių pasirinkimas visų lygių investicijoms ir darbams atlikti.
  • Tylios ir komfortabilios kabinos suteikia nepralenkiamą matomumą ir valdymo ergonomiškumą. Nauja žemesnė variklio gaubto konstrukcija dar labiau pagerina matomumą ir operatorius gali saugiai judėti erdvėje matydamas ¾ visos dešinės pusės.
  • Naujasis “Neo-Retro” dizainas pirmą kart pristatytas su MF 8S traktorių serija.

Techniniai duomenys

 
Modelis Galia Kėlimo aukštis Kėlimo galia Hidraulinis siurblys Transmisija
Pusiau kompaktinės klasė modeliai
MF TH.6030 100 AG 6.00 m 3,000kg 100 l/min Hydrostatinė 2 greičių
MF TH.7030 100 AG 6.75 m 3,000kg 100 l/min Hydrostatinė 2 greičių
Didieji modeliai
MF TH.6534 135 AG 6.50 m 3,400kg 190 l/min Hydrostatinė 4 greičių
MF TH.7035 100 AG 7.00 m 3,500kg 100 l/min Hydrostatinė 4 greičių
MF TH.7038 135 AG 7.00 m 3,800kg 190 l/min Hydrostatinė 4 greičių
MF TH.8043 135 AG 7.50 m 4,300kg 190 l/min Hydrostatinė 4 greičių
 
 
  • Aukšto komforto sėdynės, Power Control reverso ir transmisijos svirtelė prie vairo, rankinis variklio sūkių valdymas, 5’’ arba 7’’ skermens spalvotas terminalas bei pasirintinai galinio vaizdo kamera sukuria pažangiausio lygio valdymą.
  • Nauja daugiafunkcinė svirtis sukurta išskirtinai ir specialiai Massey Ferguson MF TH teleskopiniams krautuvams. Ypač patogiam valdymui galimybė rinktis ir multifunkcinį porankį (judantį su operatoriaus sėdyne) su integruota daugiafuncine svirtimi.
  • Nauja kaušo purtymo funkcija.
  • “Soft” ir “Dynamic” režimai sukuria puikų transmisijos valdymą ir darbą tiek krovos, tiek transportavimo darbuose.
  • Naujas transmisijos režimas leidžiantis dirbti pastoviu ir kintančiu važiavimo greičiu užtikrina kokybiškai ir preciziškai atliktą darbą.  
  • Apkrovai jautri Load-Sensing hidraulinė sistema su iki 190 l/min hidrosiurbliu ir galingu hidrauliniu srautu.
  • Pažangiausi 4 cilindrų varikliai pasižymi ekonomiškumu ir atitinka STAGE 5 emisijų standartą.
  • ECO variklio nustatymas leidžia pasiekti didesnį sukimo momentą esant mažesniems variklio sūkiams, tuo pačiu mažesnės ir kuro sąnaudos.
  • Trys bazinių paketų versijos, kaip ir Massey Ferguson traktoriuose: Essential, Efficient ir Exclusive.
 
Visiems darbams atlikti platus modelių pasirinkimas
 
Galimybė rinktis iš šešių skirtingų modelių leidžia turėti geriausią MF TH teleskopinį krautuvą visiems darbams atlikti tiek ūkyje, tiek laukuose.
 
Du vikrūs pusiau kompaktinės klasės  vos 2,1 m pločio ir 2,1 m aukščio krautuvai puikiai tinka darbui uždarose patalpose bei standartiniuose ūkio pastatuose. Šie du pusiau kompaktinės klasės krautuvai ir didesnis MF TH.7035 modelis aprūpinti 100 AG galios varikliu ir atskiru tik hidraulinėms funkcijoms atlikti skirtu 100 l/min hidrauliniu siurbliu pasiekia 6,0, 6,75 bei 7,0 m kėlimo aukštį bei 3 T ir atitinkamai 3,5 T kėlimo.
 
Trys didesnieji MF TH teleskopiniai krautuvai aprūpinti naujausius emisijų reikalavimus STAGE 5 atitinkančiu 135 Ag galios varikliu bei 190 l/min hidrauliniu apkrovai jautriu siurbliu. Priklausomai nuo modelio, kėlimo aukštis nuo 6,5 m iki 7,5 m bei keliamoji galia nuo 3,4 T iki 4,3 T didžiausiame MF TH.8043 modelyje, kuris gali būti agregatuojamas ir su 3500 litrų kaušu.
 
 
Tylios ir išskirtinai komfortabilios kabinos suteikiančios puikų matomumą
 
Specialiai Massey Ferguson MF TH krautuvams sukurtos kabinos operatoriui suteikia visiškai kito lygio valdymą ir ergonomiką. Visiškai nauja kabina yra labiau gaubtos formos pereinant iš priekinio stiklo į stogo langą, kad būtų užtikrintas matomumas visame diapazone, dešinės pusės asimetrinė kabinos konstrukcija užtikrina matomumą visame dešiniajame šone, o greitą ir patogų patekimą į krautuvą užtikriną lengvos, plačiai atsidarančios durys.
 
Naujoji standartinė operatoriaus sėdynė su pneumatine amortizacija. Pasirinktinai, kaip ir Massey Ferguson traktoriuose, galima užsisakyti ir šildomą sėdynę su automatine pneumatine amortizacija, kuri prisitaiko prie dirvos paviršiaus nelygumų ir juos slopina.
 
Ypač erdvi kabina dabar dar tylesnė bet kuriomis greičio ir darbo sąlygomis, net ir kai atidarytas langas. Matavimai parodė žymų garso intensyvumo ir tono, net 1,5 dBA sumažėjimą transportavimo metu ir iki 2-3 dBA krovos darbų metu.
 
Ypatingai išlenkta kabinos konstrukcija ir pažemintos konstrukcijos variklio gaubtas suteikia nepriekaištinga matomumą dešine ir galine kryptimis. Nauji veidrodžiai, sumontuoti aukštesnėje padėtyje, leidžia geriau matyti, kas yra už nugaros, o išimamas  grindų kilimėlis sumažina triukšmą darbo metu ir yra lengvai valomas.
Papildomai galima užsisakyti integruotą šaldytuvą, dešinės pusės elektrinį veidrodžio valdymą ar šoninį valytuvą, kurie padės lengviau ir efektyviau dirbti ištisas valandas.
 
Išskirtiniai valdikliai ir įranga palengvina valdymą
 
Visi MF TH teleskopiniai krautuvai dabar jau standartinėje įrangoje gaminami su išskirtine MF galios valdymo svirtimi Power Control. Lygiai ta pati reverso ir transmisijos svirtis, kuri naudojama visuose Massey Ferguson traktoriuose. MF Power Control svirtis įrengta kairėje pusėje šalia vairo, o ja galima valdyti tris funkcijas: 1) pasirinkti važiavimo krypti pirmyn/atgal, 2) perjungti „HI“ ir „LOW“ režimą eigoje, 3) įjungti neurtralią padėtį.
 
Ši sistema leidžia dešine ranka efektyviausiai valdyti visas krautuvo funkcijas, o kairės rankos piršto perstūmimu patogiai ir greitai keisti važiavimo kryptį ir valdyti transmisiją.
 
Naujasis standartinis 5 colių skermens terminalas aiškiai rodo eksploatavimo informaciją ir gali būti naudojamas vairavimo režimams pasirinkti, įskaitant naują „Semi-Crab“ vairavimo funkciją. Intuityvus meniu leidžia lengvai naršyti nustatymuose, o pasirenkamos atbulinės eigos vaizdas automatiškai pasirodo ekrane, įjungus reversą atbuline eiga. Galinio vaizdo kamera – pasirenkama įranga.
 
Papildomai užsisakius 7 colių ekraną galima matyti ir valdyti dar daugiau nustatymų. Tokios funkcijos kaip vairavimo režimas, hidraulinis srautas, seka, išsamus užduočių peržiūrėjimas ir operatoriaus darbo informacija. Šiame 7 colių terminale taip pat integruotas Bluetooth ryšys ir integruotas telefono mikrofonas laisvų rankų įrangai bei integruotas radijo grotuvas – viskas maksimaliam komfortui ir informacijos valdymui.
 
Švelnus ir preciziškas daugiafunkcinės svirties valdymas
Išskirtinai MF TH teleskopiniams krautuvams sukurta naujoji daugiafunckinė valdymo svirtis leidžia iki 20% lengviau ir efektyviau valdyti naujuosius MF TH teleskopinius krautuvus.
Paprastas trijų padėčių reverso perjungimo mygtukas ant daugiafunkcinės svirties nugarėlės, leidžia dešine ranka atlikti ir krautuvo valdymo ir reverso perjungimo funkciją vienu metu. Šis eigos krypties perjungimo mygtukas atlieka tas pačias funkcijas kaip ir Power Control svirtelė prie vairo. Tokiu būdu operatorius gali pasirinkti jam patogiausią darbą krautuvu.
Naujoji kaušo purtymo funkcija valdoma mygtuku ant daugiafunckinės svirties leidžia lengvai ištuštinti bet kokį kraunamą produktą. Purtymo funkcija yra reguliuojama daugiafunkcinės svirties pastūmimu leidžiant keisti purtymų kiekį ir laiką.

Visai šalia daugiafunkcinės svirties, ant valdymo konsolės / porankio įrengti valdikliai terminalui ir vairavimo padėtims nustatyti aiškiais ir dideliais mygtukais. Jeigu teleskopiniame krautuve įrengtas 7 colių ekranas, valdymo konsole ir mygtukais taip pat valdomas ir radijas bei laisvų rankų įranga.

Dešinėje įrengta rankinio variklio sūkių reguliavimo svirtelė užtikrina, kad ir reikliausių kleintų poreikiai bus patenkinti atliekant precizinį transmisijos valdymą krovimo ir aplinkos priežiūros darbuose.
Papildomai pasirenkama įranga – dar daugiau komforto ir tikslumo suteikianti daugiafunkcinė valdymo svirtis su porankiu integruota su operatoriaus sėdyne. Porankis gali būti reguliuojamas sėdynės atžvilgiu, kad operatorius galėtų kuo geriau prisitaikyti prie savo poreikių.
 
Nauji transmisjos režimai dar labiau pagerina darbą
Naujosios kartos MF TH teleskopiniai krautuvai pristato visiškai naują transmisijos valdymą. Ši nauja sistema integruota visuose MF TH teleskopiniuose krautuvuose. Dabar ru rankiniu variklio sūkių reguliavimu operatorius gali užsitirkinti reikiamus variklio sūkius darbui atlikti, o kojinį akseleratoriaus pedalą naudoti važiavimo greičiui keisti (didinti/mažinti).
Puikiai tinka darbui, kuriam reikia pastovaus ir besikeičiančio greičio, pvz., šėrimo, gyvulių kreikimo ar šlavimo darbams. Be viso to, naujoji transmisijos valdymo sistema leidžia darbus atlikti ekonomiškiau.
Naujoji „Dynamic Drive“ transmisjos valdymo sistema leidžia preciziškai valdyti reverso ir akseleracijos agresyvumus, taip operatoriui pasirenkant idealiausią režimą kiekvienam darbui atlikti. Tokiu būdu naujieji Massey Ferguson MF Th teleskopiniai krautuvai įrodo, kad jie sukurti ūkiams su ūkių rekomendacijomis.
Visos naujos funkcijos ir patobulinimai leidžia valdyti MF Th keturių greičių transmisijas taip, kaip norite Jūs: nuo agresyviausio transportinio režimo iki milimetro tikslumu judančio krautuvo preciziniuose krovos darbuose.
 
Galinga ir protinga hidraulinė sistema
 
Ypač galinga, net 190 l/min apkrovai jautri hidrualinė sistema modeliuose su 135 AG galios varikliais ir 100 l/min atskiru hidrauliniu sirbliu aprūpinit 100 AG galios MF TH modeliai su proporciniu funkcijų valdymu leidžia naujiesiems Massey Ferguson teleskopiniams krautuvams kruopščiai ir tiksliai atlikti iki 4 funkcijų vienu metu, taip didinant produktyvumą.
 
Tai suteikia ypač didelį krovos darbų našumą net ir esant žemiems variklio sūkiams, o išmani Massey Ferguson SHS (Smart Handling System) sistema leidžia reguliuoti visus strėlės judesių jautrumus nuo 0 iki 100% (viso, net 100 skirtingų nustatymų visiems įmanomiems krovoms darbams0.
 
Ypač švelni strėlės sutraukimo sistema sulėtiną strėlę, kai lieka keliolika išstumtų centimetrų. Tokiu būdu, dirbant net ir didžiausiu hidraulinės sistemos našumu strėlė labia švelniai sutraukiama, nėra daužomi hidrualiniai cilindrai ir kaiščiai, taip teleskopinio krautuvo strėlės komponentų ilgaamžiškumas didėja. Papildomai galima užsisakyti 5 ir 6 funkcijos valdymo elektrinį perjungimą strėlės gale, kai yra naudjami daugiau nei vieną hidraulinę funkciją turintys padargai.
 
Galingi ir efektyvūs STAGE 5 emisijų standarto varikliai
 
Visi naujieji Massey Ferguson MF TH teleskopiniai krautuvai aprūpinti pažangiausiais ir STAGE 5 emisijų standartą atitinkančiais varikliais. Tai keturių cilindrų 3,4 l darbinio tūrio 100 AG galios MF TH.6030, TH.7030 ir TH. 7035 modeliuose bei 135 AG galios likusiuose MF TH teleskopiniuose krautuvuose naudojami varikliai.
Visų naujų teleskopinių krautuvų varikliai atitinka pažangiausius šiandienos išmetimo emisijų standartus, bet tuo pačiu integruojant viską po mažesniu ir nuožulniu variklio gaubtu. Naujasis nuožulnus variklio gaubtas primena jau gerai žinomus dešimtmečiais gaminamus MF 5 S serijos traktorius su nuožulniu variklio gaubtu geram matomumui. O plačiai atsidarantis variklio gaubtas leidžia labai greitai pasiekti reikalingus variklio skyriaus elementus ir atlikti kasdienę ar planinę priežiūrą.