Titulinis Naujienos DALBO Powerchain 800
2022.02.23

Grandininės diskinės akėčios sekliam žemės dirbimui
 

Garsiausias tankinimo volų ir kultivatorių gamintojas DALBO dabar žengia ir į grandininių diskų segmentą ir daro kitokio darbinio principo mašinas nei kiti.
Kova su piktžolėmis, darbas su augalų liekanomis, senų daržovėms auginti skirtų vagų bei lysvių ir laukų lyginimas – visa tai turėtų būti įmanoma su naujuoju DALBO Powerchain 800. DALBO teigimu, su grandininėmis diskinėmis akėčiomis galima įterpti ir tarpines kultūras bei įdirbti ražieną. Papildomai sumontuota smulkių sėklų sėjamąja galima vienu važiavimu įsėti ir posėlius, taip sutaupant 1 važiavimą.
 
Powerchain skirtas išpjauti/išdirbti žemę iki 5 cm gyliu.
Pjovimo diskais, sukabintais ant grandinių, ir pasuktiais agresyviu kampu dirvožemio pavirsšius yra atpjaunamas ir apverčiamas įprastu 2-5 cm darbiniu gyliu. Dėl to Powerchain 800 yra ekonomiškai efektyvus padargas greitam ir kruopščiam žemės dirbimui.
 
DALBO Powerchain 800 sumontuotos 4 atskiros, laisvai pakabintos diskinės grandinės. Kiekviena grandinė susideda iš 31-35 diskų, išdėstytų 40° atakos kampu. Unikali deimantinė grandinių forma ir atstumai tarp diskų sukurti taip, kad būtų užtikrintas visiškas dirvožemio pjovimas.
 
Darbo režime grandinės įtempamos hidrauliškai. Slankiklius galima tiksliai reguliuoti priekyje ir gale perstatant pozicijomis, kad atitiktų darbinį greitį ir lauko sąlygas. Darbinis gylis priklauso nuo dirvožemio sąlygų ir paprastai yra 2-5 cm. Kiekvienas diskas gali būti aprūpintas iki trijų papildomų svorių po 2,4 kg, kad padidėtų darbinis gylis ir agresyvumas.
 
 
Tik iš Dalbo: Priekyje šoninių rėmo sekcijų sumontuoti atraminiai ratai, kurie užtikrina padargo stabilumą darbo metu.
520/50x17 transportiniai važiuoklės ratai užtikrina stabilų važiavimą lauke ir kelyje. Atraminiai ratai tvirtinami prie šoninių rėmų priešais dirbimo diskus. Ši padėtis užtikrina, kad šoniniai rėmai darbo metu išlaikytų stabilią padėtį, o dirvos paviršiaus kopijavimas būtų geriausias nepriklausomai nuo reljefo,  todėl darbo procesas vyksta labai sklandžiai ir stabiliai. Pasirinktinai galima įsigyti autonominius šoninius ratus.
Tarpiniams augalams sėti gali būti komplektuojama ir pneumatinė sėjamoji. Powerchain 800 gali būti komplektuojama su sėjamąja – pasirinktinai su 300 arba 500 l bunkeriu. Sėkla išberiama tarp priekinių ir galinių diskų eilių - priekiniai diskai purena dirvą, o galiniai diskai uždengia sėklą.
Šiuo metu Powerchain 800, kurio galios poreikis yra apie 200 AG, yra vienintelis turimas modelis, tačiau DALBO ateityje planuoja gaminti ir kitų darbinių pločių Powerchain mašinas. Nors šiuo metu galima įsigyti tik ribotą skaičių, Powerchain 800 serijinė gamyba prasidės šiek tiek vėliau šiais metais

DalBo POWERCHAIN 800 diskinis skutiklis/diskinės akėčios/seklaus dirbimo skutiklis:
https://www.youtube.com/watch?v=xk87wiFZ4a8